Meny Stäng

EMBLA 2 i HYLLIE, MALMÖ

I öppna landskap med nära till naturen

I Embla 2 färdigställdes 2017 60 lgh i Malmös nya stadsdel Hyllie som har ambitionen att bli en global förebild för hållbar stadsutveckling. Ett boende beläget ett stenkast från såväl kontinentalt stadsliv som böljande slätter.

Om fastigheten

Materialvalen i lägenheterna har en hög standard. Golv är ekparkett i såväl kök, vardagsrum och sovrum. I hall och badrum ligger klinkergolv. Badrummen är helkaklade och utrustade med vägghängda toaletter, tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskiner. I köket finns utrustning för källsortering med 4 fraktioner, plats för mikro och diskmaskin.

Det ska vara lätt att leva ett hållbart liv i Embla. Därför finns enkel källsortering i köken, miljöhus och plats att odla egna grönsaker i odlingslotter på innergården. Cykelparkering och cykelverkstad finns i huset. Värmen i husen kommer från förnyelsebara energikällor, och solceller på taket producerar stor del av fastighetselen.

Ur kollektivsynpunkt ligger fastigheten utmärkt till. Med 80 m till närmsta busshållplats och 5 min gångavstånd till Hyllie station, där du snabbt kan ta tåget inom Öresundsregionen eller Kastrup Flygplats för längre resor. Parkeringsplatser med en laddningsplats för elbil finns att hyra i garage under fastigheten. Dessutom erbjuds boende i huset medlemskap i bilpool.

Projektstatus


Projektfakta


Område: Hyllie, Malmö
Avstånd till kollektivtrafik: 80 m till buss, 5 min till station
Antal lägenheter: 60 st
Solceller: Ja
Förmedling: Boplats Syd
Status: Samtliga lägenheter uthyrda
Arkitekt: John Kirsh, KDA